PartDesign: Body

From FreeCAD Documentation
Revision as of 21:41, 4 July 2019 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
Jump to navigation Jump to search
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Türkçe • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎polski • ‎română • ‎русский
Arrow-left.svg Previous: Group.svg Group

PartDesign Body Create New.svg PartDesign Body

poziția meniului
Part Design → Create body
Workbenches
PartDesign
scurtătură
nici unul
Prezentat în versiune
0.17
A se vedea, de asemenea,
Std Piesă


Descriere

PartDesign Body conține o serie de schițe, date și PartDesign features care formează un solid unic contiguu. Acesta oferă o Origine (cu planuri și axe standard) care pot fi utilizate de către funcții ca referințe. În plus, poate fi mișcat liber ca un întreg fără a face necesară mutarea funcțiilor individuale.

introduced in version 0.17

PartDesign Body tree.pngPartDesign Body example.png

Active Status

Un document FreeCAD poate conține mai multe entități. Prin urmare, pentru a adăuga o funcție nouă unui anumit Corp, trebuie făcută activ. Un corp activ va fi afișat în arborescență cu o culoare de fundal albastru deschis. În v0.18, este numit ca fiind arborescența Model și va fi afișat și cu caractere aldine.

PartDesign Body tree-01.png

Activarea unui Corp, de asemenea, comută automat interfața la Atelierul de lucru PartDesign, dacă nu era deja Atelierul de lucru activ.

Numai un singur Corp poate fi activ la un moment dat.

Originea

Originea este formată din cele trei axe standard (X, Y, Z) și trei planuri standard (XY, XZ și YZ). Sketches can be attached to these planes, and planes along with axes can be used to create other datum (reference) geometry. Toate elementele din interiorul Corpului se referă la Originea Corpului; ceea ce înseamnă că corpul poate fi mișcat și rotit în raport cu sistemul global de coordonate fără a afecta amplasarea elementelor în interiorul corpului.

PartDesign Body tree-02.png

Funcție de bază

Funcția de bază este prima funcție a PartDesign creată în Corp. Dar este posibil să se utilizeze o formă solidă, fie importată, fie modelată în alte Ateliere de lucru, ca element de bază la care se pot adăuga schițe și alte funcții(onalități).

PartDesign Body tree-03.png

Funcția Rezultantă/Vărf

Funcția rezultată este cea care este expusă în afara modelului(ceea ce se vede). Aceasta este automat ultima funcție din partea de jos a arborescenței. Dar, uneori, ar putea fi util să o înlocuiți cu o funcție anterioară în arborescența Corpului, cu efectul de a reveni în istoria sa; este posibil să adăugați funcții care ar fi trebuit adăugate anterior. În arborescența corpului Corpului, funcția rezultată poartă un punct verde cu o săgeată albă pe interior.

PartDesign Body tree-04.png

For more details, see the PartDesign MoveTip.png Move Tip page.

Managementul Vizibilității

Vizibilitatea Corpului înlătură vizibilitatea oricărui obiect pe care îl conține. Dacă corpul este ascuns, obiectele pe care le conține vor fi ascunse, chiar dacă vizibilitatea lor este setată la adevărat. Doar o funcție poate fi vizibilă la un moment dat. Selectarea unei funcții ascunse și apăsarea butonului space va face vizibilă și va ascunde automat funcția vizibilă anterior.

Interacțiunea cu alte Ateliere

În mod implicit, obiectele aflate sub un corp pot fi selectate și, desigur, este necesar să editați și să adăugați caracteristici în PartDesign. Dar selectarea caracteristicilor unui Organism pentru a crea operațiuni de la alte Aeliere de lucru (cum ar fi Part or Draft) nu este recomandată, deoarece rezultatele pot fi neașteptate; în toate cazurile, va apărea o eroare cu mențiunea "Linkurile ies din domeniul de aplicare permis" în vizualizarea Raport.

Prin urmare, pentru interacțiunile cu alte bannere de lucru, numai corpul însuși ar trebui selectat din arborele Model. În cazurile în care este necesar să se selecteze topologia specifică pe corp (vârf, muchie, față), atunci proprietatea de vizualizare Display Mode Body poate fi comutată de la Through (implicit) la Tip. Această proprietate este accesibilă din panoul Vizualizare. În modul "Tip", accesul la obiectele din corp (funcții, date, schițe) este dezactivat; totul, dar caracteristica vârf va fi ascuns în vizualizarea 3D, indiferent de obiectul care este setat ca vizibil.

Odată ce operațiile din alte Ateliere de lucru au fost finalizate, nu uitați să resetați proprietatea Display Mode Body la Through pentru a putea edita corpul.

Cum se folosește

Press the PartDesign Body.png Create body button. The new Body is created and automatically becomes active.

Usage Notes

 • Double-click the Body in the Model tree OR right-click and select Toggle active body to activate or deactivate a body. If another body is already active, it will be automatically deactivated.
 • If a solid shape is selected first, a BaseFeature solid object is added to the Body; the BaseFeature is linked to the original solid shape. Accepted shapes can be an imported solid, or a solid made in any other FreeCAD workbench.
 • In a new document, if a sketch is created from the PartDesign workbench toolbar, a new Body will be automatically created.

Proprietăți

 • ViewDisplay Mode Body: definește afișarea între două modalități:
  • Through (implicit) expune orice în interiorul corpului (features, datums, sketches, etc.). este mocalitatea utilizată în funcții aditive și editarea funcțiilor aflate în interiorul corpului .
  • Tip expune numai forma corpului în sine, conform Funcției Rezultante/Tip stabilite; orice altceva, inclusiv schițele, sunt ascunse vederii și nu pot fi afișate. Utilizare practică: "Tip" permite selectarea muchiilor și a fețelor corpului pentru a crea operațiuni de la alte Ateliere de lucru/Workbenches.
 • DataTip: afișează/setează funcția definită ca tip.
 • DataBase Feature: afișează/setează forma externă utilizată ca funcție de bază. Nu se aplică dacă funcția PartDesign este funcția de bază.
 • DataPlacement: specifică orientarea și poziția corpului în spațiul 3D. A se vedea Placement.
 • DataLabel: eticheta este numele dat de operație. Acest nume poate fi schimbat dacă vă este la îndemână.
 • DataGroup: listează obiectele referențiate în interiorul Corpului .


Arrow-left.svg Previous: Group.svg Group