Manual: documentul FreeCAD

From FreeCAD Documentation
Revision as of 10:09, 29 March 2019 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
Jump to navigation Jump to search
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎polski • ‎română • ‎русский • ‎中文(中国大陆)‎

There is another table of contents for the FreeCAD Online Help system.


Un documentul FreeCAD conține toate obiectele din scenă. Poate conține grupuri și obiecte realizate cu orice atelier de lucru. Puteți, prin urmare, să comutați între atelierele de lucru și să lucrați în același document și / sau obiecte în acel document. Când salvați lucrarea, documentul este salvat pe disc. De asemenea, puteți deschide mai multe documente în același timp în FreeCAD și puteți deschide mai multe vizualizări ale aceluiași document.

Freecad-document-01.jpg

În interiorul documentului, obiectele pot fi mutate în grupuri și au un nume unic. Gestiunea Grupelor, a obiectele și a numelui de obiecte se efectuează în principal din vizualizarea arborescenței. Acolo puteți crea grupuri, să deplasați obiecte spre grupuri, să ștergeți obiecte sau grupuri. Dând clic dreapta pe vizualizarea arborescentă sau pe un obiect, puteți să redenumiți obiecte, să le schimbați culoarea, să le ascundeți sau să le adișați sau, eventual, să realizați operații, în funcție de atelierul momentului.

Freecad-document-02.jpg

Obiectele în interiorul unui document FreeCAD poate fi de diferite tipuri. Fiecare banc de lucru poate adăuga propriile tipuri de obiecte, de exemplu Mesh Workbench adaugă obiecte tip plasă, Part Workbench adaugă obiecte tip Piese, etc.

Dacă există cel puțin un document deschis în FreeCAD, există întotdeauna un singur și unic document activ. Acesta este documentul care apare în vizualizarea 3D a momentului, documentul pe care sunteți în curs a-l lucra atunci. Dacă schimbați filele într-un alt document, acela devine documentul activ. Cele mai multe operații funcționează întotdeauna pe documentul activ.

Documentele FreeCAD sunt slavate cu extensia .FcStd , care este arhivată pe baza formatului zip similar cu LibreOffice, LibreOffice. Dacă ceva nu merge bine, este deseori posibil să îl dezarhivați și să remediați problema sau să salvați datele.

De citit în plus