Translations:Feature list/5/ro

From FreeCAD Documentation
Jump to navigation Jump to search

!!FUZZY!!*

Feature1.jpg

O tehnologie completă bazată pe nucleu geometric al Open CASCADE e care permite operații 3D complexe pe tipuri complexe de forme, cu suport nativ pentru concepte precum BRep, curbe Nurbs si suprafețe, o gama largă de entitățti geometrice, operatiuni logice, suport pentru integrat pentru formatele STEP și IGES.

 • Feature3.jpg
  Un model parametric complet. Toate obiectele FreeCAD sunt parametrizate, ceea ce inseamna ca forma lor poate depinde de proprietati sau de alte obiecte, cu modificarile calculate la cerere si inregistrate in stiva undo/redo. Tipuri noi de obiecte pot fi adaugate cu usurinta si sunt programabile in Python.
 • Feature4.jpg
  Arhitectura modulara ce permite modulelor sa adauge noi functionalitati la pachetul de baza. Extensiile pot fi complexe, precum intregi aplicatii programate in C++, sau simple, precum script-uri Python sau macroinstructiuni inregistrate automat. Utilizatorul are control complet asupra interpretorului Python continut, asupra macroinstructiunilor si script-urilor externe si asupra componentelor FreeCAD: crearea si transformarea geometriei, representarea in 2D sau 3D a geometriei sub forma de grafice sau chiar interfata grafica
 • Feature5.jpg
  Importul si exportul in formate standard precum STEP, IGES, OBJ, STL, DXF, SVG, STL, DAE, IFC sau OFF, NASTRAN, VRML pe langa formatul nativ FreeCAD. Nivelul de compatibilitate dintre FreeCAD si un format dat variaza, depinzand de modulul care implementeaza functionalitatea.
 • Feature7.jpg
  Editarea schitelor cu constrangeri, permitand schitarea formelor 2D constranse ca si geometrie. E posibila crearea catorva tipuri de geometrii constranse precum si imbinarea lor.
 • Feature9.jpg
  Simulator de roboti ce permite studierea miscarilor robotilor. Modulul are deja o interfata grafica extinsa, permitand realizarea intregului flux in mod grafic.
 • Feature8.jpg
  Foi de desen ce permit crearea de vizualizari 2D ale desenului 3D pe o foaie. Acest modul produce foi SVG sau PDF gata de a fi exportate. Acest modul este in lucru, dar are deja implementata functionalitatea Python.
 • Feature-raytracing.jpg
  Modulul de Afisare poate exporta obiectele 3D pentru a fi folosite de programe externe. Singurul format suportat in prezent este povray, dar alte formate sunt planificate pentru viitor.
 • Feature-arch.jpg
  Modulul Arhitectural permite lucrul folosing pasii BIM compatibil cu IFC. Comunitatea a dezbatut aprins detaliile modlului in forum.