Translations:Basic modeling tutorial/7/ro

From FreeCAD Documentation
Jump to navigation Jump to search

Prima metodă - By Constructive Solid Geometry

  1. Start cu Atelierul Piese Part Workbench Switch PartWorkbench.JPG.
  2. Dacă încă nu aveți deschis un nou document FreeCAD (caz în care cea mai mare parte a ferestrei FreeCAD arată cu gri), din meniul derulant, faceți clic pe File -> New sau faceți clic peDocument-new.png Create a new empty document icon.
  3. Click pe butonul Part Box.png Box pentru a crea o casetă
  4. Modificați dimensiunile selectând-o fie în spațiul 3D, fie făcând clic pe ele în tab-ul Proiect spre stânga, apoi
  5. Faceți clic pe tab-ul Date din partea de jos și modificați valorile pentru Lungime, Lățime și Înălțime la 50mm, 50 and 750 (see Fig. 1.1) Note: back when these captures were taken, the properties were ordered differently, with Height being first.
  6. Caseta este acum umplută cu cea mai mare parte a vederii 3D . Click pe Std ViewFitAll.png Fit All pentru a potrivi vederea la caseta nou creată.
  7. Creați o a doua casetă în același mod, dar cu valori L=40, W=40 and H=750mm. În mod prestabilit, această casetă va fi suprapusă pe prima. (see Fig. 1.2)
  8. Veți scăpa a doua cutie de la prima. Salegeți mai întâi prima formă (denumită Box), apoi a doua (denumită Box001), ordinea de selectare este importantă! (Asigurați-vă că ambele forme sunt selectate în arborele Proiect.Un lucru de reținut: în modul de navigare Inventor, Ctrl + click nu funcționează pentru selecție multiplă.Switch la alegerea CAD sau Blender.)
  9. În bara de instrumente a Atelierului Piese, click pe instrumentul Part Cut.png Cut .