Cubul de Navigare

From FreeCAD Documentation
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Navigation Cube and the translation is 81% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Türkçe • ‎français • ‎hrvatski • ‎italiano • ‎polski • ‎română • ‎русский • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎日本語
Controlul cubului de navigație sau "cubul de navigație" "este o interfață grafică pentru a reorienta vizualizarea 3D. Implicit, este vizibil și se află în colțul din dreapta sus al afișajului 3D. Dacă vă uitați la vizualizarea 3D standard, aceasta arată după cum urmează:

The navigational cube control, or navigation cube, is a user interface graphic aid for reorienting the 3D view. By default, it is visible and resides in the upper right corner of the 3D display. If you are looking at the standard 3D view, it looks like the following:

FreeCAD-v0-18-NavCube Axonometric.png

Cubul de navigarea este compus din următoarele piese:

 • Săgețile Direcționale
 • Cubul de Navigație principal
 • Meniul Mini-cubului

Planarea/plasarea cursorului indicatorul mouse-ului peste o caracteristică a cubului de navigație transformă funcția în albastru; clic va reorienta vizualizarea 3D așa cum este indicat de către funcție. (Notă: De la această scriere, pointerul nu se înregistrează perfect cu unele caracteristici ale cubului de navigație. Dacă o funcție pe care încercați să o selectați nu devine albastru, mișcați mouse-ul până când găsiți un loc care face ca funcție să devină albastră.) În exemplul de mai jos, vizualizarea 3D a fost rotită printr- un mouse gesture într-o orientare "non-standard". Indicatorul este peste un colț (indicat de culoarea albastră); clic va reorienta vizualizarea 3D la o vizualizare axonometrică standard cu colțul care vă privește.

FreeCAD-v0-18-NavCube SelectCorner.png

Săgețile Direcționale

Există șase săgeți direcționale: patru săgeți triunghiulare, unul în sus, în jos, la stânga și la dreapta; și două săgeți de rotație, una pe fiecare parte a săgeților de mai sus.

Dacă faceți clic pe săgețile triunghiulare, rotiți vizualizarea 3D cu 45 de grade în jurul unei linii perpendiculare pe direcția săgeții. Dând clic pe săgețile curbe, rotiți vizualizarea 3D în jurul unei linii care este îndreaptă spre dvs. <! - Notă: axele de rotație nu sunt definite în mod corespunzător; fiecare este intersecția a două planuri, dar nu-mi dau seama cum să le descriu ->

Cubul de navigație principal

Cubul principal de navigație ("nav cub" pentru această secțiune) urmărește orientarea obiectului real în partea principală a vederii 3D. Orice operație care reorientează vizualizarea 3D principală va reorienta și cubul nav.

Cubul nav este, în esență, o vizualizare 3D a unui cub, cu cele trei tipuri principale de componente (fețe, muchii și colțuri) îmbunătățite, astfel încât acestea pot fi ușor selectate/”clicate” cu pointerul. Dacă faceți clic pe o anumită componentă, se va seta vizualizarea 3D pentru a avea componenta centrată și îndreptată spre dvs. Cubul nav este oarecum "zdrobit", ca în cazul în care caracteristica cea mai îndepărtată de dvs. a fost mai mare decât caracteristica îndreptată direct spre dvs. Acest lucru permite ca funcțiile adiacente caracteristicii cu care vă confruntați să fie văzute și, în consecință, selectate. De exemplu, într-o vedere "normală" a unui cub obișnuit, atunci când o fațetă este îndreptată spre dvs., puteți vedea și cele patru margini ale feței și cele patru colțuri ale feței respective. În cubul "plutitor", puteți vedea și trăsături care reprezintă fiecare dintre fațetele adiacente, cele patru margini care leagă colțurile fațetei din fața dvs. cu fațeta opusă și colțurile unei fațete opuse. Aceasta vă permite să selectați oricare dintre vederile standard posibile, cu excepția feței opuse și a marginilor sale (21 din 26 de vizualizări posibile):

 • Fațeta din fața dvs (does nothing, since that is the current view)
 • Cele 4 muchii ale fațetei curente
 • Cele 4 colțuri ale fațetei curente
 • Cele 4 fațete adiacente
 • Cele 4 muchii care conduc către fațete opusă
 • Cele 4 colțuri ale fațetei opuse

Nu este posibilă vizualizarea pentru:

 • Fațeta opusă privitorului
 • Muchiile fațetei opuse privitorului

Notă: De la această scriere (v 0.18), există unele probleme privind cubul nav; nu toate caracteristicile sunt selectabile în prezent. În special, marginile nu sunt selectabile, nici cele patru colțuri ale feței cu care se învecinează imediat.

Selectarea Fațetei

Dacă faceți clic pe o fațetă, orientarea 3D va fi orientată spre fațeta respectivă. Din punctul de vedere al fațetei, sunt disponibile alte puncte de selecție, după cum sa menționat mai sus. Pe fiecare margine exterioară există patru bare "subțiri", reprezentând cele patru fețe adiacente; făcând clic pe ele va fi selectată vizualizarea corespunzătoare fațetei adiacente. Există patru colțuri rotunde care pot fi utilizate pentru a seta vederea axonometrică corespunzătoare. Există, de asemenea, un set interior de muchii și colțuri, care sunt în prezent nefuncționale.

Selecția marginilor

Din păcate, selecția de margine este nefunțională în prezent. Încercarea de a selecta o margine va selecta fațeta care se află în spatele ei. Dacă faceți clic pe o margine, trebuie să centrați marginea astfel încât aceasta să fie îndreptată spre dvs.

Selecția colțului

Dacă faceți clic pe unul dintre colțuri, vi se va oferi o vedere axonometrică din colțul respectiv. După cum s-a menționat mai sus, în momentul în care o fațetă este îndreptată direct spre dvs., colțurile acelei fețe nu pot fi selectate.

Meniul Mini-cub

În colțul din dreapta jos al cubului de navigație este un mic cub. Dacă faceți clic pe acest cub va apărea un meniu pe care îl puteți utiliza pentru a schimba tipul de vizualizare (Ortografic, Perspectivă, Isometric) și pentru a face o "Zoom pentru a se potrivi".

Deplasarea afișajului cubului de navigație

Puteți mutați întreaga structură de control a cubului de navigație într-o altă locație din afișajul 3D, apăsând mouse-ul oriunde în cubul principal de navigare și trasând. De la această scriere (v 0.18), structura nu va începe să se miște până când indicatorul mouse-ului nu sa deplasat peste marginea cubului principal de navigație.